Varno na kolesu

Regijsko srečanje šol v projektu Varno na kolesu v Ivanjkovcih

KOLESARSKI PODVIGI UČENCEV 5. RAZREDA

Igrajte se kviz, ki smo ga pripravili

Razpis Varno na kolesu je namenjen učenkam in učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit (predvidoma 4. in/ali 5. razred), z določenimi aktivnostmi pa spodbuja tudi vse druge k aktivni in predvsem varni udeležbi kolesarjev v prometu.

Sodelujejo lahko vse osnovne šole v Sloveniji. Prijavijo se TUKAJ. Šole so po zaključenem prijavnem roku razporejene v regije oziroma skupine.

Naloge so razdeljene v dva obvezna sklopa in možnost izvedbe dodatne naloge. Za izvedbo dodatne naloge (1) se odloči šola individualno, izbere lahko eno izmed dveh možnih nalog.

 Celotna vsebina razpisa >>

Izdelke pregleda strokovna komisija in dodeli točke. Zmaga pripada šoli, ki prejme največ točk (osnovni in dodatne naloge skupaj). Aktivnosti razpisa se zaključijo marca 2019. V mesecu aprilu 2019 bodo sledila regijska srečanja in razglasitve regijskih finalistov s podelitvijo priznanj in nagrad. Vsi sodelujoči šolarji prejmejo praktične nagrade, ne glede na končno uvrstitev.  Regijski finalisti in zmagovalci razpisa prejmejo tudi denarne donacije.

PRVI SKLOP: »Opazujem promet«

Cilj naloge je, da se učenci seznanijo s prometom, prometnimi ureditvami oziroma natančneje opazujejo prometno infrastrukturo v svojem okolju ter predvidijo vključevanje kolesarjev v dane prometne situacije.

Končni izdelek obsega predstavitev prometnih poti v kraju oziroma na izbranem območju in analizo možnih prometnih situacij z oceno nevarnih točk za kolesarje.

DRUGI SKLOP: »VEM! za kolesarje«

Oblikovati je treba kviz s fokusom na predpisanih prometnih temah, ki bodo v pomoč pri učenju in utrjevanju prometnih vsebin. Poudarek je na temah, kot so premiki kolesarja: vožnja mimo, prehitevanje, zavijanje, razvrščanje, vključevanje kolesarjev v promet in vožnja samostojno ali v skupini.

DODATNE NALOGE

Šola izbere eno izmed dveh možnih  nalog:

 1.  NA KOLO, ZA ZDRAVO TELO

 2. VOZIM KOLO, DA OKOLJE LEPŠE BO

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja