GREMO PEŠ

SPOŠTOVANI STARŠI IN UČENCI

V kraju Ivanjkovci, na naši šoli, beležimo sedmo leto in prehojenih 15.000 km poti od doma do naše šole in nazaj. Na naše nove podvige, se na željo otrok, letos podajamo dvakrat in sicer od 16. do 20. septembra 2019 in še enkrat v pomladnih mesecih.  Veseli smo, da učenci vidijo priložnost za druženje in se zavedajo pozitivnih učinkov hoje za zdravje in trajnostni razvoj.

Tudi letos vas potrebujemo pri izvedbi, otroci pa na poti, za vzgled, varnost in družbo. Vsi zunanji sodelavci: Občina Ormož, Policijska postaja Ormož, ivanjkovski gasilci, upokojenci in seveda Krajevna skupnost Ivanjkovci so sodelovanje že potrdili, udeležbo in organizacijo pa prevzema kolektiv OŠ Ivanjkovci.

V tednu, od 16. 9. 2019 do 20. 9. 2019, bomo z učenci od 2. do 9. razreda (in učenci 1. razreda, ki to želijo) in njihovi učitelji v šolo prihajali peš. V vsakem kraju bomo organizirali zbirno točko kjer se bodo učenci zbrali ob določeni uri in pot do šole nadaljevali v spremstvu odrasle osebe.

Dokazali smo že, da se dežja ne bojimo in hodili bomo ob vsakem vremenu. Vas le prosimo, da v primeru dežja pregledate otrokom primernost obutve in vrhnjih oblačil ter kape. Učenci naj imajo v nahrbtniku vodo, na nahrbtnikih pa privezano kakršnokoli odsevno telo. Večino šolskih potrebščin bodo učenci puščali v šoli, natančna navodila pa jim bo podal učitelj razrednik.

Glasbena šola se bo izvajala nemoteno.

V letošnjem šolskem letu bomo vzpodbujali vse tiste učence, ki že imajo kolesarski izpit, da prihajajo oz.prikolesarijo v šolo s kolesom. (ob prijavi označite oznako PEŠ ali KOLO). Na točno določenih mestih-trasah, za katere ocenjujemo da so ustrezne, bomo tudi kolesarje pospremili iz zbirnih mest učitelji.  

Jutranji odhodi z zbirnih mest so navedeni na hrbtni strani obvestila in bodo objavljeni na spletni strani šole. Odhodi domov bodo ob 13.30.

Spet vas vabimo, da se nam pridružite starši ali drugi sorodniki, če vam le čas to dopušča.  Veselili se bomo vseh, pa čeprav le dan ali dva ali pa samo del poti.

Občini Ormož, Policijski postaji Ormož, ivanjkovskim gasilcem, upokojencem, turističnemu društvu in seveda Krajevni skupnosti Ivanjkovci pa hvala za uspešno sodelovanje v novem šolskem letu.

Hvala tudi vsem tistim, ki nas bodrite in razveseljujete na poti z dobrotami iz vaše kuhinje. Hvala tistim, ki nam dovolite, da puščamo avtomobile  pri vaših domovih. Tudi vzpodbude in lepe besede nas motivirajo.

Iskrena hvala vsem.

V času izvajanja »GREMO PEŠ« vas tudi kolektiv šole vabi na jutranji čaj in sadje pred šolo.

Nasveti za voznike

Upoštevajte, da so na cestah tudi pešci, odstopite jim prednost.
Hitrost prilagodite razmeram in dosledno upoštevajte omejitve.
Na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci (pred šolami, v naseljih), vozite še posebej previdno.
Izven naselij vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču.

Načrt varnih šolskih poti

 

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja